OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÉHO DŇA. Viac info

Temperovač čokolády + 3 nerezové temperovacie misky ako darček

Kód: CM104
54,89 € –38 %
Temperovač čokolády + 3 nerezové temperovacie misky ako darček
54,89 € –38 % 33,90 €
Momentálne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…
Temperovač čokolády + 3 nerezové temperovacie misky ako darček

Detailné informácie

Podrobný popis

Temperovací stroj na výrobu čokolády ocenia tí, ktorí pracujú s čokoládou vo väčšom množstve. Temperovač má 2 stupne nastavenia teploty, jeden slúži na rozpustenie čokolády a druhý na udržiavanie rozpustenej suroviny. 

Postup

Čokoládovú polevu nasypte do misky, zvoľte požadovanú teplotu a začnite ohrievať. Termostat udržiava Vami zvolenú teplotu po celý čas rozpúšťania.

Technické údaje

Napätie: 220 - 240 V
Frekvencia: 50 Hz
Výkon: 25 Watt

Ako sa s temperovačom pracuje? Návod na použitie

  1. Umiestnite základňu na rovný pracovný povrch.
  2. Do vykurovacej dutiny vložte taviacej nádobu.
  3. Základnú jednotku zapojte do sieťovej zásuvky.
  4. Otočte ovládací spínač do polohy "tavenie" (II) pre predhrievanie na dobu asi 10 minút.
  5. Čokoládovú hmotu alebo polevu vložte do hrnca, aby sa roztopila. Maximálne množstvo hmoty je 250 g, temperovacie misky neprepĺňajte.
    Upozornenie: Ak používate blokovú čokoládu, nakrájajte alebo strúhajte čokoládu na malé kúsky, aby ste znížili dobu topenia.
  6. Počas procesu tavenia hmotu príležitostne zamiešajte.
    Upozornenie: Nepoužívajte ostré lyžice, nože alebo nástroje, pretože by ste mohli poškrabať povrch temperovacej misky.
  7. Keď sa čokoláda roztopí, prepnite spínač do polohy udržiavania teploty (I).
  8. Podľa potreby použite čokoládu alebo polevu.
  9. Po ukončení otočte spínač do polohy vypnuté (0).
  10. Vytiahnite zástrčku zo zásuvky.

Aby vám temperovač dlhšie vydržal: Starostlivosť o temperovač

  • Pred čistením vždy vypnite základnú jednotku a vytiahnite zástrčku zo zásuvky.
  • Prístroj nikdy neponárajte do vody.
  • Základňu prístroja utrite čistou vlhkou handričkou.
  • Tavné nádoby prepláchnite v horúcej mydlovej vode a vyčistite ich.
  • Riad ani podstavec nedávajte do umývačky riadu.
  • Na čistenie prístroja alebo nádob nepoužívajte ostré predmety.

Zásady bezpečného a ohľaduplného používania

DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA - prečítajte si ich pred použitím

Temperovač je určený LEN PRE DOMÁCE POUŽITIE!

Pri používaní elektrických spotrebičov je treba vždy dodržiavať základné bezpečnostné opatrenia:

  • Pred použitím si prečítajte všetky pokyny.
  • Nedotýkajte sa horúcich povrchov. Vždy používajte rukoväť.
  • Pre ochranu pred elektrickým prúdom neponárajte prívodnú šnúru, zástrčky alebo spodnú jednotku do vody alebo inej kvapaliny.
  • Dbajte na zvýšenú pozornosť, pokiaľ je prístroj používaný deťmi alebo v ich blízkosti.
  • Odpojte spotrebič zo zásuvky, ak nie je používaný a pred čistením. Pred čistením a uskladnením nechajte dôkladne vychladnúť.
  • Nepoužívajte spotrebič s poškodeným káblom alebo zástrčkou alebo potom, čo prístroj nepracuje správne alebo bol akýmkoľvek spôsobom poškodený. Vráťte prístroj výrobcovi / predajcovi na overenie, opravu alebo nastavenie.
  • Vždy používajte správne zástrčky a napätia.
  • Nepoužívajte prístroj s príslušenstvom alebo taviacim hrncom, ktoré nie sú odporúčané výrobcom, pretože by mohlo dôjsť k úrazu.
  • Nepoužívajte vonku. Výrobok je určený len na použitie v interiéroch.
  • Nenechávajte prívodnú šnúru visieť cez hranu stola alebo prepážky a nedotýkajte sa horúcich povrchov.
  • Neumiestňujte prístroj na horúci povrch alebo v blízkosti horúceho alebo plynového horáku alebo do rúry.
  • Prístroj ani taviace nádoby nepoužívajte v mikrovlnnej rúre.
  • Pri presúvaní spotrebiča s horúcou tekutinou buďte maximálne opatrní.
  • Pred vybratím vidlice zo zásuvky prepnite spínač do polohy "0".
  • Nepoužívajte prístroj na iné než určené použitie. Prístroj je určený výhradne na topenie čokolády alebo jedlých poliev v kôstkach.
  • Pre zníženie rizika úrazu elektrickým prúdom používajte iba vyberateľný taviaci hrniec. Hmotu nevkladajte a ani nerozpúšťajte priamo v základni.
  • Nerozpúšťajte čokoládu alebo polevu do výšky nad rysku "MAX", ktorá je označená na  taviacej nádobe.
  • TIETO POKYNY USCHOVAJTE.

Dodatočné parametre

Kategória: Temperovanie čokolády
Pečenie: Pomôcky
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: