Mini Makrónky
Kód: R-49Súvisiaci tovar
Podrobný popis
2 hod. 30 min.
18-20 osôb
Ingrediencie
- 300 g zmes na výrobu makróniek
- 125 g maslového krému
- hnedá gélová farba
- biely fondant
- čierny fondant
- 150 g masla
- 125 ml vody
- 70 g vaječných bielkov
- jedlé lepidlo
- trezírovacie vrecúška
- silikónová podložka na makrónky
Postup
Rúru predhrejeme na 150°C.
Pripravíme si cesto na makrónky podľa návodu na obale a pridáme malé množstvo hnedej koncentrovanej gélovej farby. Na cukrárske vrecko pripevníme špičku #12 a vrecko naplníme hotovým cestom na makrónky.
Podložku na makrónky položíme na plech a pomocou cukrárskeho vrecka vytvarujeme jednotlivé makrónky. Plech s makrónkami niekoľkokrát poklepte o stôl aby zmizli vzduchové bublinky a nechajte postáť 2 hodiny. Makrónky pečieme 15 minút a pred odstránením z podložky ich necháme úplne vychladnúť.
Rozvaľkáme si biely a čierny fondant a pomocou oválnych vytlačovačov vykrojíme oči a zreničky. Na hornú časť makrónky ich pripevníme pomocou jedlého lepidla. Hornú časť priložíme na spodnú s krémom a do podávania ich držíme v chladničke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.