OBJEDNÁVKY DO 15:00 DORUČUJEME DO 1 pracovného dňa. Viac info

Makrónky - Slimák

Kód: R-54
3 €
Momentálne nedostupné
Položka bola vypredaná…

Detailné informácie

Podrobný popis

istockphoto-1186273390-170667a4 hod. 10 min. images_124 osôb

Ingrediencie

Postup

Pripravíme si 300 g zmesi na výrobu makróniek podľa postupu na obale. Cesto si rozdelíme do dvoch misiek. Jednu časť zafarbíme žltou jedlou gélovou farbou a druhú časť ružovou gélovou farbou. Zafarbené zmesi vložíme do samostatných vrecúšok a za pomoci silikónovej podložky tvarujeme jednotlivé makrónky. Necháme ich postáť aspoň 2 hodiny.

Predhrejeme si rúru na 150°C.
 

Makrónky pečieme 15 - 20 minút a necháme ich vychladnúť. Následne ich môžeme odstrániť z podložky.

Celý postup výroby a zafarbenia zmesi opakujeme s modrou a zelenou jedlou gélovou farbou. Makrónky znova upečieme a necháme vychladiť.

Pripravíme si 125 g maslového krému podľa postupu na obale. Hotový krém zafarbíme malým množstvom ružovej jedlej gélovej farby. Zafarbený krém vložíme do vrecúška a pomocou zdobiacej špičky ho pridáme na polovicu hotových makróniek. Makrónky s krémom necháme odležať v chladničke.
 

Pripravíme si fondant na modelovanie tiel slimáčikov. Fondant bielej farby zafarbíme ľubovoľnou jedlou gélovou farbou, pri použití farebného fondantu tento krok preskočíme. Z fondantu vytvarujeme telo slimáčika, stranu s hlavičkou necháme väčšiu a širšiu, telo zúžime. Vytvarované slimáčiky necháme odležať aspoň hodinu.

Na tykadlá môžeme použiť kvetové piestiky, ktoré poprášime čiernou prachovou farbou. Rozdelíme ich na polovicu a zapichneme na hlavičku slimáka. Oči dokreslíme jedlou fixou. Makrónky prilepíme na telá z fondantu jedlým lepidlom, prípadne zvyšným maslovým krémom.

 
 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: